Suna acum: 0726 143 546 sau 0726 143 000

Dermatoscopia este o tehnica de diagnostic non-invaziva, care permite observarea caracteristicilor morfologice ale formatiunilor cutanate, care in mod normal nu sunt vizibile cu ochiul liber.

DERMATOSCOPIA

Tehnica dermatoscopiei implica in mod clasic aplicarea unui gel sau lichid pe suprafaţa pielii şi apoi inspectarea leziunii, ce se realizeaza cu ajutorul unui microscop portabil cu sursa de lumina (denumit şi dermatoscop), sau a unui stereomicroscop, sau a unui aparat de fotografiat cu un obiectiv special ataşat unui sistem digital de prelucrare a imaginilor. Puterea de marire a acestor instrumente variaza de la 6x pana la 100x, dar cea mai utilizata putere de marire este 10x, ce este suficienta pentru evaluarea de rutina a leziunilor cutanate. Fluidul plasat pe suprafaţa pielii elimina reflexia suprafeţelor şi confera transparenţa stratului cheratinizat al pielii, permiţand astfel o vizualizare mai buna a structurilor pigmentate din epiderm, joncţiunea dermo-epidermica şi din dermul superficial. Mai mult decat atat, marimea şi forma vaselor de sange din plexul vascular superficial sunt mai bine vizualizate prin aceasta procedura.

Video 3D despre auto-examinarea pielii

Video 3D despre protectia solara

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Examenul dermatoscopic realizeaza o examinare precisa şi completa a pacientului, acesta putand fi re-examinat la intervale regulate pentru monitorizarea leziunilor in timp. Aceasta tehnica permite deosebirea leziunilor benigne de cele maligne şi a leziunilor pigmentare (aluniţe) de cele nepigmentare, facand posibila in acest mod depistarea precoce intr-un stadiu curabil a melanomului malign. De asemenea, posibilitatea examinarii leziunilor cutanate in detaliu ajuta la orientarea diagnosticului cancerelor cutanate, la diferenţierea melanomului malign de celelalte tumori melanocitare maligne sau benigne.

Care este costul procedurii ?
Costul general informativ al acestei proceduri il puteţi gasi aici: „Preţuri”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultaţie, in funcţie de particularitaţile cazului Dvs. şi de numarul formaţiunilor ce trebuie examinate.