Suna acum: 0726 143 546 sau 0726 143 000

Diferentele dintre forma rotunda si anatomica a implanturilor mamare

Implantul rotund este forma traditionala a implantului mamar si ramane cel mai folosit implant pentru femeile din toata lumea care opteaza pentru agmentarea mamara. Implanturile rotunde pot crea sani moi, rotunzi si frumos proportionati. Disponibilitatea implanturilor in o gama variata de diametre si trepte de proiectie ofera o mare flexibilitate in potrivirea implanturile mamare rotunde la aproape orice tip de san sau corp.

Un avantaj important al implanturilor rotunde este acela ca implanturile mamare rotunde tind sa fie mai suple comparativ cu implanturi anatomice si se simt mai fluide in sani. Implanturile pot avea proiectii diferite, proiectia fiind distanta dintre punctul cel mai din fata al implantului, care de multe ori se afla in spatele mamelonului, si baza sa, care este asezata pe peretele toracic. Implanturile mamare cu proiectie mare sau inalta, obtin o proiectie care in mod normal ar necesita implanturi mamare cu baze mai mari si volum mai mare. Femeile care doresc sa fie mai pline in partea de sus a sanilor vor considera probabil, ca implantul rotund este o alegere mai buna.

Pe de alta parte, unele paciente cred ca implanturile rotunde arata prea artificial, si vor alege implanturile anatomice, deoarece simt ca acestea arata mai natural. Deoarece implantul este rotund, este simetric, si atunci rotatia implantului nu este o problema. Implantul rotund de obicei, costa mai putin comparativ cu implantul anatomic.

Implanturile mamare cu forma anatomica, sau in forma de lacrima, umplute cu gel siliconic inalt coeziv sunt concepute pentru a-si mentine forma si sunt adesea numite implanturi cu “forma stabila”. Acest gel de silicon este mai gros decat siliconul din implanturi traditionale rotunde si poate mentine o forma definita. Aceste implanturi sunt concepute intr-o mare varietate de forme de lacrima. De exemplu, unele sunt proiectate ca ovale “inalte”, iar unele sunt ovale “late”. Deoarece siliconul inalt coeziv este ferm decat silicon din implanturile rotunde, aceste implanturi vor fi mai usor simtit la pacientele mai slabe, comparativ cu implanturi rotunde umplute cu gel de silicon.

Implanturile anatomice sunt dispozitive excelente si ofera o alta optiune excelenta pentru femei. Deoarece aceste implanturi sunt realizate intr-o mare varietate de forme, un grad mai mare de control poate fi adaugat in potrivirea formei si dimensiunilor implanturilorcu anatomia feminina si forma dorita a sanului. Acest control este util in special la pacientele care doresc sa sublinieze umplerea unei anumite portiuni a sanului, cum ar fi polul superior. Într-un astfel de caz, se poate folosi un implant anatomic ce este mai “inalt” decat este lat.

Denumirea de implant “anatomic” vine de la forma sa, cu un contur inclinat, sau in panta, care umple mai mult partea de jos a sanului decat partea de sus, mimand forma anatomica a sanilor naturali. Chiar daca partea superioara a implanturilor anatomice nu este la fel de plina ca cea a implanturile rotunde, ele ofera o proiectie mai mare decat implanturile rotunde cu aceeasi volum dat. Pentru femeile care isi doresc o marire a sanilor care sa aiba un aspect mai natural, implanturi anatomice sunt alegerea potrivita.

Intre implanturile mamare anatomice si cele de forma rotunda, de obicei cele anatomice care costa mai mult, ceea ce este un aspect de luat in seama pentru cei ingrijorati de cheltuielile financiare. Implantul anatomic este alegerea cea mai potrivita in cazul sanilor mai lasati, deoarece va umple partea de jos a sanilor si va oferi suport glandei mamare ce va umple restul sanului.

Rotund vs Anatomic

Alegerea implantului mamar este un proces complicat si necesita o consultatie detaliata care sa includa o discutie despre obiectivele fiecarei paciente, o examinare detaliata si o discutie cuprinzatoare. Avand aceste informatii despre despre elementele de baza a ceea ce ofera aceste forme diferite de implanturi mamare este cu siguranta un pas inainte spre gasirea aspectului dorit, dar este foarte util ca inainte de interventie sa aveti o conversatie cu un expert care se ocupa cu aceste implanturi zi cu zi.

Dr. Ion Zegrea – medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva

sursa: toptabu.ro

Alte stiri