Suna acum: 0726 143 546 sau 0726 143 000

Ce este in realitate acidul hialuronic?

Acidul hialuronic, cunoscut si sub numele de hialuronan, este acum disponibil pe scara larga in capsule, creme si injectabile.

Dar, chiar este acesta ingredientul magic asa cum este el promovat?


Initial descoperit in 1934 de catre Karl Meyer, acidul hialuronic este un biopolimer natural (o polizaharida) a carui popularizare pentru efectelel sale anti-ageing a luat amploare dupa vizita unui reporter intr-un sat japonez pentru a afla de ce atat barbatii cat si femeile in jurul varstei de 80 si 90 aveau pielea neteda, cu putine riduri, articulatii flexibile, par des, prezentau elemente ce le sfidau varsta biologica. Acest lucru a fost descoperit in cele din urma ca are legatura cu dieta lor compusa predominant in legume bogate in amidon si fibre.


Corpurile noastre contin aproximativ 15 de grame de acid hialuronic si se gasesc in aproape fiecare parte a corpului, avand mai multe functii. Studiile stiintifice au aratat ca acidul hialuronic imbunatateste hidratarea pielii, stimuleaza productia de colagen din piele, functioneaza ca un antioxidant si captator de radicali liberi, sustine elasticitatea pielii, scade frecarea in articulatii, are o activitate antibacteriana si antiinflamatoare si mentine fluidul din tesuturile oculare, care protejeaza impotriva posibilelor probleme oculare.


Corpul contine in mod normal aproximativ 15 grame de acid hialuronic, din care o treime este degradat si sintetizat zilnic. Este cunoscut ca in paralel cu procesul de imbatranire scade si nivelul de acid hialuronic din corp si se estimeaza ca in jurul varstei de 40 de ani, sinteza de acid hialuronic este la aproximativ jumatate fata de cea necesara in organism.
Astazi, acidul hialuronic este considerat la fel de important, poate chiar chiar mai important decat colagenul. Cea mai comuna utilizare este in terapia anti-imbatranire, in special in procedurile cosmetice, cum ar fi eliminarea imperfectiunilor pielii si tratamentul ridurilor.


Tratamentele minim invazive pentru tratarea ridurilor cu acid hialuronic au ca scop aducerea la acelasi nivel cu pielea, ridurile si zonele adancite prin umplerea lor cu materialul de inlocuire-acidul hialuronic.
Durata efectului tratamentului depinde de zona tratata. Astfel, in zonele mobile, in care muschii subiacenti sunt folositi intens (cum sunt buzele), acidul hialuronic este metabolizat rapid si efectul dispare in 3-6 luni. În zonele imobile, cum sunt pometii de exemplu, acidul hialuronic poate persista si pana la 9-12 luni. În zonele intermediare, cu o mobilitate medie (santul nazolabial), efectul de umplere dureaza in media 6-9 luni.

http://highclassmagazine.ro/acidul-hialuronic-prietenul-doamnelor/

Alte stiri